Τρίτη 14 Μαΐου 2013

συνταγές περιποίησης για τα πόδια

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ
Συνταγή 1Όταν πονάνε τα πόδια σας τρίψτε τα με λευκό ξύδι που θα προσθέσετε σε νερό ή με χυμό λεμονιού.Συνταγή 2Όταν πονάνε τα πόδια σας κάντε κομπρέσες με αφέψημα από δεντρολίβανο, μέντα, δυόσμο και χαμομήλι
.ΓΙΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΟΥΝΣυνταγή 1Κάντε μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο οποίο θα προσθέσετε μερικές στγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου. Θα νιώσετε τα πόδια σας πιο απαλά ενώ θα περιοριστεί ταυτόχρονα και ο ιδρώτας.Συνταγή 2Κάντε ποδόλουτρο με κρύο νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα και 1 κουταλάκι γλυκερίνη. Μετά το ποδόλουτρο κάντε μασάζ με τζελ αλόης που θα δροσίσει τα πόδια ενώ θα περιοριστεί ταυτόχρονα και ο ιδρώτας.Συνταγή 3Κάντε μασάζ με λεμόνι που είναι ιδιαίτερα στυπτικό και περιορίζει τον ιδρώτα.Συνταγή 4
Κάντε μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο οποίο θα προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου. Θα νιώσετε τα πόδια σας πιο απαλά ενώ θα περιοριστεί ταυτόχρονα και ο ιδρώτας καθώς το τσαγιόδεντρο είναι αντισηπτικό αντιμικροβιακό και στυπτικό.
ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΟΔΙΑ
Συνταγή 1Εάν νιώθετε τα πόδια σας βαριά και νιώθετε έντονο φλογισμό κάντε κατάπλασμα με δροσερό γιαούρτι και τοποθετείστε τα ψηλά για δέκα λεπτά.Συνταγή 2Τοποθετείστε τα πόδια σας σε λεκάνη με κρύο νερό και τέσσερις με πέντε κουταλιές μαγειρική σόδα. Θα νιώσετε φοβερή αίσθηση δροσιάς και τόνωσης.ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑΓια τα κουρασμένα πόδια η καλύτερη λύση είναι το ποδόλουτρο.Ποδόλουτρο 1 Κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει θαλασσινό αλάτι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από μέντα και δεντρολίβανο. Θα σας ξεκουράσει και θα κάνει το δέρμα σας πολύ απαλό.Ποδόλουτρο 2Κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα και 1 κουταλάκι γλυκερίνη. Θα σας ξεκουράσει και θα κάνει το δέρμα πεντακάθαρο και πολύ απαλό.πηγή: www.beauty-vintage.comΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ1. Μπορείς να κάνεις στα πόδια σου μασάζ με λάδι και εσάνς από φασκόμηλο ή μασάζ με λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται ο ιδρώτας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κακοσμία των ποδιών.
2. Κάνε ποδόλουτρο με αφέψημα από φασκόμηλο. Σε μία λεκάνη ρίξε ζεστό νερό και πρόσθεσε μέσα τσάι από φασκόμηλο.
πηγή: http://aesthetics-soo.blogspot.com
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ
Για να τους ξεφορτωθείς βάλε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και άφησέ τα έτσι για περίπου 10’. Πάρε μια χούφτα χοντρό αλάτι και με μία ελαφρόπετρα τρίψε απαλά τα σημεία που έχουν πρόβλημα. Στην συνέχεια κόψε μια φέτα ανανά και τοποθέτησέ τη πάνω στην περιοχή για 5-10’. Τα ένζυμα που περιέχει ο ανανάς θα βοηθήσουν στην απομάκρυνσή των κάλων.
πηγή: http://aesthetics-soo.blogspot.com
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΑΣΜΕΝΕΣ ΦΤΕΡΝΕΣ
Για τις σκασμένες φτέρνες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις θαλασσινό αλάτι και λεμόνι.
Τοποθέτησε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λεμόνι. Βγάλε τα πόδια σου από το νερό και τρίψε τα με το αλάτι. Για έξτρα αποτέλεσμα, μπορείς να τα τρίψεις με μια σκληρή οδοντόβουρτσα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.
πηγή: http://aesthetics-soo.blogspot.com

View the original article here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου